Llac de la Bollosa

El llac de la Bollosa i les seves voltants sòn un illoc natural classificat des de 1976. Des de 2000, el Consell Departamental de les Pirineus Orientals, s'esforça de preservar les riqueses d'aquest patrimoni natural d'excepciò, per un plànol de regulaciò de la freqüentaciò turìstica (ordenament departamental).

 

Accés

A l'estiu, la circulaciò en la RD60 és prohibida de 7h a 19h - excepte per a les navetes del Consell Départemental. En cas d'affluència, si l'aparcamen del barratge és complet, la circulaciò pot ser prohibida abans de 7h. Els vehicles han d'utilitzar els aparcaments del Pla de Barres ou sota el barratge ( prohibiciò d'aparcar sobre els vorals de la RD60). 

El lloc de la Bollosa és accesible :

- en naveta des de la carrer departamental RD60,

- en telecadira des de l'estaciò d'esqui de Font-Romeu / La Calma (desprès 30 mn a peu fins al barratge),

- a peu per una de les senderes pedestres abalisades (appr. 3h20 des de el Pla de Barres).

 

A l'hivern, la carre RD60 és tancada a la zona del Pla dels Avellans, a causa de la neu. L'accés se fa doncs a peu o millor,  en raquetes de neu en 1h30.

Els gossos sòn acceptats; però, per la comoditat i la seguritat dels usuaris, corretges i morrions sòn obligatoris. (préstec gratuït).

Activitats in situ

Durant tot l'estiu, nombroses animacions gratuïtes sòn proposades :

Reserva obligatori al +33 (0)4 68 04 24 61

 

- Descobreixi la muntanya catalana cada dimarts i dijous en juliol i agost; activitat gratuïta a la mig jornada amb un acompanyant en muntanya. 

 

- Initiaciò  gratuïta à la pesca amb la Federaciò dels Pirineus Orientals per la pesca i la proteciò del medi aquàtic.

Senderisme

Des de el barratge de la Boullosa, nombrosos itineraries permeten descobrir la muntanya :

- Volta dels estanys del Carlit : els 5 llacs en 2h30 o els 12 llacs en 5h

- Volta de la Pradella 1h30

- Els estanys dels Esquits 2h

- Volta del laac d'Auda 4h

 

Una ruta d'orientaciò "Nens" permet a les famìlies descobrir la zona amb 14 marcas i una mapa.

Informaciò i topoguia gratuït al punt Informaciò de barratge.

 

Escalada

Diferents spots se situen en el lloc de la Bollosa i els accessos als principals sectors sòn abalisats (Roc d'Auda i Avellans). Aquests llocs estan oberts a tothom, però cadacun és responsable de la seva pràctica. Per a més informacions, procura un topoguia detallat (ex. : Les Pyrénées du Levant de Thomas Dulac et Pascal Testas).

Serveis

- un aparcament al Pla de Barres, situada  defora dels lìmits de la zone classificada pot acollir 600 vehicles. A l'estiu, és la zone de les navetes. Hi trobarà  banys secs i un punt "Acollida".

- Al Punt Informaciò del barratge, hi ha llibrets d'excursions, banys secs i una font.

- un aparcament al barratge.

- diverses àrees de pìcnic i places per foc organitzats sòn instal.lades a la vora de la carrer  RD60, entre el Pla de Barres i el barratge des Bouillouses.

 

Allotjament i restauraciò

- Hotel restaurant Les Bones Hores : 100 persones - cambres individuals i dormitoris, restauraciò, nit, 1/2 pensiò i pensiò completa. 

Tél. : +33 (0)4 68 04 24 22

 

- Xalet refugi del Club Alpì Francès : 42 persones - cambres individuals i dormitoris, restauraciò, nit, 1/2 pensiò i pensiò completa. 

Tél. : +33 (0)4 68 04 93 88

 

- Hostal El Carlit  : 21 persones i 32 persones en casa rural, restauraciò, nit, 1/2 pensiò i pensiò completa. 

Tél. : +33 (0)4 68 04 22 23

 

- Refugi dels Camporells : 19 persones - dormitori, zona de bivac, 2 places per foc, restauraciò, nit, 1/2 pensiò i pensiò completa. Amb reserva.

Tél. : +33 (0)6 82 12 99 22